dinsdag 3 juni 2014

Lasagna con Porcini

Lasagna con Porcini

200 gr. Verse lasagnabladen
1 Ui, fijngesneden
1 Wortel, in plakjes gesneden
1 Stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
4 Eetlepels olijfolie
300 gr. Rundergehakt
125 ml. Rode wijn
300 gr. Tomaten uit blik, fijngesneden
15 gr. Gedroogd eekhoorntjesbrood
40 gr. Boter
40 gr. Bloem
600 ml. Melk
Nootmuskaat
125 gr. Mozzarella, in blokjes gesneden
100 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

Week de eekhoorntjesboord in een schaaltje met 300 ml. warm water gedurende 1 uur. Kook de pastabladen in gezouten water tot ze boven komen drijven. Bewaar deze in een kom koud water. Bak de ui, wortel en bleekselderij in een pan gedurende 10 minuten op laag vuur. Voeg de gehakt toe en bak deze bruin. Voeg de wijn toe en reduceer dit tot het stroperig is. Roer de tomaten erdoor. Laat alles 1,5 uur op laag vuur pruttelen.

Giet de paddestoelen af, maar vang het vocht op. Snijd ze in stukjes en roer ze door de saus. Filter het vocht door een dubbele laag keukenpapier en roer het door de saus. Breng op smaak met zout en peper en laat op laag vuur pruttelen gedurende 1 uur.

Smelt de boter in een pan en voeg dan de bloem toe. Roer langzaam de melk erdoor en blijf kloppen. Breng op smaak met zout peper en wat nootmuskaat. laat de bechamelsaus zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe een dun laagje bechamelsaus in een ovenschaal en leg hierop wat lasagnevellen. Doe hierover een laag gehaktsaus, wat blokjes mozzarella en wat Parmezaanse kaas. Doe hierover een laag bechamelsaus. dan weer pasta, gehaktsaus, enzovoort, tot alle ingredienten op zijn. Eindig met een laag bechamelsaus, met daarover een flinke laag Parmezaanse kaas.

Laat de schaal 10 minuten staan en zet hem dan gedurende 30 minuten in de oven. Wacht dan 5 minuten alvorens te serveren.

Lasagna con Porcini

Geen opmerkingen:

Een reactie posten