dinsdag 17 juni 2014

Scaloppine di vitello met sperziebonen in tomatensaus

Scaloppine di vitello met sperziebonen in tomatensaus

2 Kalfsschnitzels
50 gr. Broodkruim
10 gr. Tijm, fijngesneden
20 gr. Basilicum, fijngesneden
15 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
2 Eieren, losgeklopt
20 gr. Bloem
400 ml. Tomaten in blik, fijngesneden
400 gr. Haricot verts
4 Grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 Teentje knoflook

Meng de broodkruim met de parmezaanse kaas, de tijm en de helft van de basilicum. Doe dit op een bord en zet nog twee borden met het ei en het bloem klaar. Bewerk de schnitzels met de tenderizer en zorg dat ze gelijkmatig plat zijn. Bestrooi ze met peper en zout. Haal de schnitzels door de bloem en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Herhaal dit daarna door de ei en als laatste door de broodkruim. Leg ze dan apart op een rooster tot gebruik.

Kook de aardappels en haricot vers in apart pannen beetgaar. Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook tot het bijna gaat kleuren. Voeg dan de tomaten en de rest van de basilicum toe en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg peper en zout toe naar smaak. Laat de aardappels en haricot vers goed uitlekken en voeg ze toe aan de tomatensaus. Roer goed door en haal het van het vuur af en zet afgedekt weg.

Verhit een flinke laag olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels aan beide zijdes goudbruin (3 tot 4 minuten per kant). Dep ze af met keukenpapier en serveer direct.

Scaloppine di vitello met sperziebonen in tomatensaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten