donderdag 5 juni 2014

Risotto Primavera

Risotto Primavera

200 gr. Risottorijst
1 Liter kippenbouillon
1 Ui, fijngesneden
2 Wortels, in blokjes gesneden
2 Stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
75 gr. Sperziebonen, in stukjes gesneden
20 Groene aspergetopjes
2 Artisjokharten, in stukjes gesneden
30 gr. Doperwten
50 gr. Boter
40 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

Verhit 25 gr. boter in een pan en bak de uien glazig. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak dit gedurende 10 minuten. Breng ondertussen de bouillon in een andere pan aan de kook en laat dit net op het kookpunt op laag vuur staan. Voeg de sperziebonen toe en daarna de rijst. Roer dit door tot alle rijstkorrels glimmen door de boter. Voeg een lepel bouillon toe en laat deze helemaal absorberen voor je de volgende lepel toevoegt.

Doe na 10 minuten de aspergetopjes, artisjokharten en doperwten in de pan erbij. Haal de pan van het vuur zodra de rijst al dente is (ongeveer 30 minuten) en roer de Parmezaanse kaas en 25 gr. boter erdoor. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Risotto Primavera



















Met dank aan: Antonio Carluccio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten