dinsdag 17 juni 2014

Génoise met vers fruit

Génoise met vers fruit

4 Eieren
115 gr. Kristalsuiker
175 gr. Zelfrijzend bakmeel
500 ml. Slagroom
4 Zakjes vanillesuiker
2 Zakjes klopfix
500 gr. Vers fruit
Poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren en de kristalsuiker in de mixer gedurende 10 minuten, tot er een dik en bleek mengsel ontstaat. Zeef het bakmeel en meng dit door het eiermengsel. Doe dit mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en zet deze gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat hem 5 minuten afkoelen en haal hem uit de bakvorm. Laat geheel afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf, samen met de vanillesuiker en klopfix. Snijd de cake horizontaal door midden en leg de onderste helft op een bord. Bedek deze helft met tweederde van de slagroom en daarbovenop de helft van het fruit. Leg hierop de tweede helft van de cake en bedek deze met de rest van de slagroom. Leg hierop de rest van het fruit. Bestrooi de taart tot slot met wat poedersuiker.

Génoise met vers fruit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten