150 gr. Rundergehakt
150 gr. Lamsgehakt
2 Uien, fijngesneden
1 Ei, geklutst
2 Eetlepels Wit broodkruim
1 Teentje knoflook, fijngesneden
100 gr. Spinazie, in repen gesneden
1,5 Eetlepel ras el hanout
1 Eetlepel paprikapoeder, mild
1 Eetlepel biber salcasi
400 gr. Tomatenblokjes
1 Eetlepel koriander
1 Eetlepel platte peterselie
Meng het gehakt, broodkruim, 1 fijngesneden ui en het ei door elkaar met wat peper en zout en maak hier kleine balletjes van. Bak deze rondom bruin in wat olijfolie en haal ze weer uit de pan. Bak de overgebleven ui met de knoflook glazig, en voeg dan de ras el hanout, paprikapoeder en biber salcasi toe. Bak dit gedurende een minuutje en voeg dan de tomatenblokjes toe, met 150 ml. water. Voeg de gehaktballetjes en de koriander toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur gedurende 20 minuten sudderen.
Voeg dan de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Voeg op het laatst de peterselie toe. Serveren met gekookte bulgur.
Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus |
Met dank aan Manzjare.nl
Ik ben blij dat de Marokkaanse gehaktballetjes goed bevallen zijn, het is een favoriet recept hier in huis. Dank je wel voor het linkje :)
BeantwoordenVerwijderen