dinsdag 14 oktober 2014

Kip Cacciatore

Kip Cacciatore

2 Kipfilets, in blokjes
400 gr. Gepelde tomaten, fijngesneden
200 ml. Kippebouillon
1 Handvol zwarte olijven
1 Eetlepel rozemarijn, fijngesneden
1 Eetlepel platte peterselie, fijngesneden
2 Eetlepels basilicum, grof gesneden
1 Laurierblad
1 Ui, fijngesneden
1 Teentje knoflook, fijngesneden
1 Rode paprika, in blokjes gesneden
125 ml. Witte wijn

Verhit een laagje olijfolie en bak de kipfilet rondom bruin. Haal ze uit de pan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Doe er flink wat peper en zout bij, en voeg de rozemarijn en peterselie toe. Bak dit gedurende 10 minuten op middelhoog vuur. Doe de wijn erbij en reduceer dit.

Voeg de tomaten, olijven, laurier, bouillon en basilicum toe en laat 45 minuten sudderen. Haal na 30 minuten het laurierblad eruit en zet het vuur wat hoger om de saus in te dikken. Voeg dan de kipfilet toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer met wat geraspte parmezaanse kaas en tagliatelle.

Kip Cacciatore



Geen opmerkingen:

Een reactie posten