donderdag 2 oktober 2014

Caponata

Caponata

2 Aubergines
4 Stengels bleekselderij
1 Rode ui
1 Eetlepel kappertjes
2 Eetlepels gehalveerde zwarte olijven
750 gr. Tomaten
2 Teentjes knoflook, fijngesneden
50 ml. Rode wijnazijn
15 gr. Suiker
10 blaadjes basilicum, fijngesneden

Snij de aubergines in gelijke blokjes van zo'n 2 cm. groot. Verhit een flinke laag olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes in 2 partijen goudbruin. Haal ze uit de pan en doe ze in een grote ovenschaal. Schil de bleekselderij en snij diagonaal in reepjes van 2 cm. Snij de rode ui in partjes en de tomaten in kwarten. Bak de bleekselderij, kappertjes, ui en olijven in wat olijfolie met flink wat zout en peper gedurende 10 minuten.

Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de gebakken groente bij de aubergine in de ovenschaal en voeg de tomaten toe. verdeel de knoflook hierover en besprenkel met de rode wijnazijn. Verdeel de suiker en basilicum hierover en schep alles goed om. Zet alles gedurende 1 uur in de oven. Schep alles goed door en laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren. Lekker met ciabatta.

Caponata

















Met dank aan Russell Norman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten