2 Portobello's
1/2 Rode ui, fijngesneden
1 Teentje knoflook, fijngesneden
2 Theelepels pesto
1 Bol mozzarella, in blokjes
30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
4 Tasty Tom tomaten, in kleine blokjes gesneden
6 Blaadjes basilicum, fijngesneden
Hol de portobello's iets uit en snij de steeltjes en wat je verwijderd in kleine stukjes. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook tot de knoflook licht begint te kleuren. Voeg de portobello-stukjes toe en bak dit nog 5 minuten. Breng op smaak met voldoende peper en zout. Doe de tomatenstukjes in een schaal en voeg het uienmengsel toe. Roer de parmezaanse kaas, wat blokjes mozzarella en de basilicum erdoor.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de binnenzijde van de portobello's met wat pesto en vul de paddestoelen met de vulling. Leg hier flink wat mozzarella op en bestrooi met wat parmezaanse kaas. leg ze in een ingevette ovenschaal en zet gedurende 25 minuten in de oven.
Gevulde Portobello's |
Met dank aan Martine Hilverda
Geen opmerkingen:
Een reactie posten