3 Eetlepels olijfolie
1 Ui, fijngesneden
1 Teentje knoflook, fijngesneden
4 Stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 Grote tomaat, zonder pitjes, fijngesneden
1 Wortel, in blokjes gesneden
2 Aardappels, geschild en in blokjes gesneden
6 Blaadjes basilicum, fijngesneden
9 dl. Kippenbouillon
100 gr. Conchiglie pasta
25 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg alle groente en de basilicum toe. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat dit gedurende 10 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout toe naar smaak. Doe de pasta bij de soep en laat dit in 10 minuten gaar worden. Serveer de soep heet en strooi wat geraspte parmezaanse kaas.
Minestronesoep |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten