2 Aubergines
200 gr. Ricotta
50 gr. Pijnboompitjes
2 Eetlepels platte peterselie, fijngesneden
1 Teentje knoflook, fijngesneden
1 Ei
2 Eetlepels broodkruim
1 Kleine ui, fijngesneden
250 gr. Tomatenblokjes
1 Bol Mozzarella
50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Snij de aubergines over de lengte in plakken van 5mm dik en verwijder de schil. Bestrijk de plakken aan beide zijdes met olijfolie en grill de plakken in de grillpan tot ze goudbruin en zacht zijn. Laat deze afkoelen.
Fruit het uitje in olijfolie tot deze glazig is. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. laat dit 15 minuten pruttelen op laag vuur en voeg dan peper en zout naar smaak toe. voeg dan 1 eetlepel parmezaanse kaas toe en roer die goed door de saus.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de ricotta los en roer hier de pijnboompitjes, knoflook en peterselie doorheen. Roer dan de broodkruim en het losgeklopte ei erdoor. Leg een plak aubergine op je werkblad en bestrijk deze met de ricottavulling. Rol hem dan voorzichtig op en leg deze in een klein ovenpannetje. Herhaal dit met alle aubergineplakken en zorg voor 4 á 5 plakken per pannetje. Bedek de plakken met een ruime hoeveelheid tomatensaus, zodat de rolletjes net onder staan.
Verdeel de mozzarella in blokjes over de pannetjes en bestrooi dit met de rest van de parmezaanse kaas. Zet de pannetjes gedurende 15 minuten in de oven. Serveer met verse pasta.
Involtini di Melanzane |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten