donderdag 3 april 2014

Gehaktbrood in tomatensaus

Gehaktbrood in tomatensaus

500 gr. Half-om-half gehakt
2 Eieren, losgeklopt
50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
50 gr. Wit broodkruim
1 Teentje knoflook, fijngesneden
8 Eetlepels olijfolie
2 Uien, fijngesneden
800 gr. Tomatenblokjes
10 Blaadjes basilicum

Verhit de oven tot 180 °C. Meng het gehakt met de kaas, de knoflook, peper en zout, het ei en de broodkruim en kneed alles goed door elkaar. Vorm een platte broodvorm van het gehakt. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het brood rondom bruin. Keer het iedere keer voorzichtig zodat het niet uit elkaar valt. Doe de uien in de pan erbij en smoor alles gedurende 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de basilicum toe. Voeg voldoende water toe tot het gehakt geheel onder staat.

Zet de pan met afgesloten deksel 45 minuten tot 1 uur in de oven. Begin ongeveer 10 minuten voor het einde met water op te zetten voor de pasta. Haal het gehaktbrood uit de pan en verpak het in aluminiumfolie. Zet de pan met saus op hoog vuur en reduceer het tot een dikkere saus. Kook ondertussen de pasta en roer deze door de saus. Snij het gehaktbrood in dikke plakken en serveer deze met de pasta en de saus.

Gehaktbrood in tomatensaus
















Met dank aan: Antonio Carluccio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten