2 Eetlepels vissaus (nuoc mam)
25 gr. Citroengras, zeer fijn gesneden
1 Eetlepel Maggi
1 Eetlepel oestersaus
1 Theelepel vijfkruiden poeder
1 Theelepel zwarte peper
3 Teentjes knoflook, geperst
2 Kipfilets
1 Rode paprika
1 Groene paprika
3 Sjalotjes
2 Eetlepels sojasaus
1 Limoen
4 Eetlepels zonnebloemolie
Snij de kipfilet in gelijkmatige blokjes. Snij de paprika in blokes van dezelfde maat. Snij de sjalotjes in kwarten. Maak een marinade van de vissaus, citroengras, maggi, oestersaus, vijfkruiden poeder, zwarte peper, de geperste knoflook en drie eetlepels water. Meng de kipfiletblokjes door de marinade en laat afgedekt een uur marineren in de koelkast.
Rijg afwisselend een stukje kip, een stukje paprika en een stukje sjalot aan een satéprikker tot deze vol is en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Gril de spiesjes in een ingevette grilpan of op de barbecue.
Meng de sojasaus en zonnebloemolie met het sap van de limoen als saus. Serveer met rijstnoedels.
Gà Xiên Sả |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten