maandag 18 november 2013

Ossobuco

Ossobuco

750 gr Kalfslappen, in blokjes gesneden
100 gr Bleekselderij, klein gesneden
100 gr Wortel, klein gesneden
100 gr Ui, klein gesneden
200 gr Boter
800 ml Kalfsbouillon
300 ml Witte wijn
50 gr Parmaham, fijngesneden
200 gr Tomaten, ontvelt, ontpit en fijngesneden
150 ml Olijfolie

Doe de helft van de boter en olie in een braadpan en bak de kalfsblokjes rondom bruin. haal ze weer uit de pan en zet ze apart. Giet het vet af en voeg de rest van de boter en olijfolie toe.

Doe de ui, wortel, bleekselderij en parmaham in de pan en gaar de groente op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat de wijn inkoken op hoog vuur.

Verwarm de oven voor op 120 C. Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Voeg dan voorzichtig de kalfsblokjes toe. Zet de pan in de oven voor 3 uur met de deksel op de pan.

Haal na 3 uur de pan uit de oven en zet hem op hoog vuur zonder deksel tot de saus de gewenste dikte heeft. Serveren met Risotto alle Milanese.

Ossobucco

Geen opmerkingen:

Een reactie posten