200 gr Rijst
200 gr Kipfilet, in blokjes gesneden
1 Wortel in kleine blokjes gesneden
1/2 Paksoi, gesneden
1 Rode peper, fijngesneden
1 Teentje knoflook, fijngesneden
1 Ui, fijngesneden
25 ml Ketjap
1 Eetlepel sambal (meer of minder al naar gelang de gewenste pittigheid)
1/2 Theelepel gemberpoeder
1/2 Theelepel ketoembar
1/2 Theelepel laos
1/2 Theelepel djinten
Kook de rijst gaar en laat dit vervolgens afkoelen. Doe ruim olie in de wok en bak de kip rondom gaar op hoog vuur. Haal de kip uit de pan en zet apart. Doe weer wat olie in de wok en voeg de gemberpoeder, ketoembar, laos en djinten toe. Bak dit even op hoog vuur tot er een lekkere geur vanaf komt.
Voeg de ui, wortel, knoflook en rode peper toe en fruit dit op hoog vuur gedurende enkele minuten terwijl je het blijft omroeren. Voeg de paksoi toe en laat nog 1 minuut meebakken. Voeg dan de ketjap en de sambal toe.
Voeg de rijst toe en laat het nog enkele minuten op doorbakken. Serveer met een gebakken ei, satehsaus, kroepoek en atjar.
Nasi Goreng |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten