1 Liter runderbouillon
50 gr Ongezouten boter
1 Ui, fijngesneden
100 ml Droge witte wijn
250 gr Risottorijst
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 Eetlepels peterselie, fijngehakt
Breng de bouillon aan de kook en laat het op laag vuur staan, zodat het net tegen de kook aan zit.
Smelt 25 gr boter in een andere pan en fruit het uitje glazig. Schenk de wijn erbij en laat bijna helemaal inkoken op matig hoog vuur. Voeg de rijst toe en laat alle korrels glazig worden. Voeg een kwart van de bouillon toe en blijf roeren op laag vuur tot al het vocht is opgenomen. Schep er dan weer een lepel bouillon bij. Blijf dit herhalen tot de rijstkorrel al dente is.
Schep dan de parmezaanse kaas erdoor en voeg de rest van de boter toe. Laat de risotto een paar minuutjes staan en roer dan de peterselie erdoor.
Risotto alle Milanese |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten