1,5 dl Slagroom
400 gr Pure chocolade
250 gr Ongezouten boter
100 gr Bloem
1/2 Theelepel zout
150 gr Bruine suiker
6 Eieren
Zet 50 ml koud water op met de slagroom en breng het aan de kook. Smelt 160 gr van de chocolade au bain-marie. Voeg in 3 stappen de room toe aan de chocolade en roer het goed door. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur, en roer het dan nog één keer door.
Giet dit in een diepvriesbakje tot je een laagje van zo'n 3 cm diep hebt. Zet dit voor 2 uur in de vriezer. Snij na die 2 uur dobbelsteentjes van zo'n 2 cm breed hieruit, en plaats die in een ramekin met een diameter van 8 cm. Plaats deze ramekins in de vriezer tot je ze weer nodig hebt.
Verhit de rest van de chocolade au bain-marie en haal de pan van het vuur zodra het gesmolten is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef de bloem en het zout in een kom, voeg de gesmolten chocolade toe en roer dit goed.
Klop met een keukenmachine de eieren en suiker goed luchtig gedurende 10 minuten. Spatel dit voorzichtig door de chocolade. Vul de ramekins met dit mengsel en zet ze een uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de taartjes gedurende 20 minuten. Serveer direct met wat slagroom of ijs.
Chocoladetaartje |
met dank aan: Heston Blumenthal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten