woensdag 27 augustus 2014

Ziti Al Forno

Ziti Al Forno

400 gr. Tomaten uit blik, fijngesneden
40 gr. Tomatenpuree
2 Uien, fijngesneden
1 Teentje knoflook, fijngesneden
2 Wortels, in blokjes gesneden
1 Stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
1 Eetlepel oregano
1/2 Theelepel rozemarijn
200 gr. Penne
1 Bol mozzarella, in plakjes gesneden
250 gr. Ricotta
150 gr. Geraspte Parmezaanse kaas
300 gr. Gehakt
2 Eetlepels Italiaanse kruiden
Nootmuskaat
1 Ei
2 Eetlepels paneermeel

Verhit in een pan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de wortel en bleekselderij toe en laat dit 15 minuten op laag vuur bakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Voeg dan de tomaten en 100 ml. water toe en breng dit aan de kook. Voeg de oregano en rozemarijn toe en breng op smaak met fink wat zout en peper. Laat dit 30 minuten op laag vuur pruttelen.

Kook de penne en verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, peper en zout, wat nootmuskaat, de Italiaanse kruiden en het losgeklopte ei toe. Meng dit goed en maak er kleine balletjes van. Bak deze rondom bruin in een koekenpan, en haal de van van het vuur, meng hier de gekookte penne doorheen.

Doe de helft van dit mengsel in een ovenschaal. Doe hier de helft van de mozzarella en wat parmezaanse kaas overheen. Bedek dit vervolgens met de helft van de ricotta en tomatensaus. Herhaal dit met de overgebleven ingrediƫnten en eindig met een laag Parmezaanse kaas. Zet dit in de oven gedurende 30 minuten. Laat 5 minuten rusten.

Ziti Al Forno

Geen opmerkingen:

Een reactie posten