donderdag 21 augustus 2014

Chili Con Carne

Chili Con Carne

2 Uien, grof gesneden
2 Teentjes knoflook, fijngesneden
2 Stengels bleekselderij, gesneden
2 Rode paprika's, grof gesneden
1 Wortel, in plakjes gesneden
500 gr. Rundergehakt
400 gr. Kidneybonen
800 gr. Bruine bonen
1 Theelepel chilipoeder
1 Theelepel komijnpoeder
1 Theelepel kaneel
1/2 Theelepel korianderpoeder
800 gr. gepelde tomaten uit blik, fijngesneden
2 Eetlepels balsamico-azijn
125 ml. Runderbouillon

Zet een grote pan met wat olijfolie op het vuur en bak het gehakt rul. Haal het gehakt uit de pan en doe opnieuw olijfolie in de pan. Voeg alle groente en kruiden toe. Laat dit gedurende 10 minuten bakken op middelhoog vuur, af en toe omroeren.

Doe dan de bonen en tomaten in de pan. Doe het gehakt weer terug in de pan, voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg de balsamico-azijn en wat peper en zout toe. Laat gedurende een uur op laag vuur pruttelen met de deksel schuin op de pan. Serveer met wat guacamole en zure room.

Chili Con Carne


 
















Met dank aan Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten