400 gr. Uien, in ringen gesneden
1 Liter runderbouillon
25 gr. Boter
1 Teentje knoflook, fijngesneden
125 ml. Witte wijn
1 Laurierblad
1 Takje tijm
Stokbrood
Parmezaanse kaas, geraspt
Smelt de boter in een pan en bak de uienringen op laag vuur gedurende 30 minuten, tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg de knoflook en de bloem toe en bak dit gedurende 2 minuten.
Roer de wijn en bouillon erdoor, en doe dan het laurierblad en het tijmtakje in de pan en breng aan de kook. laat de soep gedurende 30 minuten op laag vuur pruttelen.
verwijder de laurier en tijm en breng de soep op smaak met peper en zout. Verwarm voor het serveren de gril voor en doe een sneetje stokbrood in een kom. Schep hier de soep overheen en bedek de soep met een flinke laag kaas. Zet de soepkom onder de gril tot de kaas goed gesmolten en goudbruin kleurt.
Uiensoep |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten