1 kg. Runder-riblappen, in blokjes gesneden
5 Eetlepels olijfolie
2 Salieblaadjes
2 Takjes rozemarijn
70 gr. Tomatenpuree
400 gr. Tomaten uit blik, fijngesneden
50 ml. Rode wijn
1 Stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
500 ml. Runderbouillon
400 gr. Aardappels, geschild en in blokjes gesneden
100 gr. Doperwten
100 gr. Wortel, in plakjes gesneden
Verhit de olie in een grote pan samen met de kruiden. Schep het vlees in de pan en schroei het rondom dicht. Verdun de tomatenpuree met 150 ml. warm water en voeg dit toe aan het vlees. Doe de wijn bij het vlees en laat de alcohol verdampen. Doe de fijngesneden tomaten in de pan. Breng de bouillon in een andere pan aan de kook en voeg deze dan toe en draai het vuur laag.
Laat dit gedurende 1 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de panen roer af en toe door. Voeg dan de bleekselderij, wortels, aardappels en doperwten toe. Breng weer aan de kook, en laat dit 45 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan. Draai het vuur wat hoger en haal de deksel van pan. Reduceer het vocht tot de gewenst dikte onder regelmatig omroeren.
Italiaanse stoofschotel |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten