woensdag 19 februari 2014

Spinazie-gnocchi met tomaten en mozzarella

Spinazie-gnocchi met tomaten en mozzarella

500 gr. Aardappels
110 gr. Bloem
200 gr. Spinazie
1 Ei
40 gr. Parmezaanse kaas
150 gr. Mozzarella
1 Teentje knoflook, fijngehakt
6 Eetlepels olijfolie
500gr. Tomatenblokjes
6 Basilicumblaadjes

Kook de aardappels met wat zout goed gaar en stoom ze droog. Prak ze fijn met een vork. Slink de spinazie en laat het goed uitlekken. Snij het vervolgens heel erg fijn. Meng de aardappel met de bloem, spinazie en het ei. Kruiden met zout en peper. Bedek het werkblad met bloem en rol slierten van het deeg. snij met een mes plakjes af en druk deze plat met een vork. Bewaar ze op een schone theedoek.

Fruit de knoflook in de olijfolie en voeg dan de tomatenblokjes en gesneden basilicum toe. Laat 30 minuten pruttelen op laag vuur. Kook de gnocchi beetgaar en schep ze uit de pan met een schuimspaan. voeg ze toe aan de saus. Strooi de parmezaanse kaas in de pan en schep alles luchtig door, zonder de gnocchi kapot te maken. Serveer met de mozzarellablokjes.

Spinazie-gnocchi met tomaten en mozzarella

















Met dank aan: Antonio Carluccio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten