8 Kleine groene paprika's
1 Beker bulgur
1 Ui, fijngesneden
10 gr. Peterselie, fijngehakt
150 gr. Gehakt
3 Eetlepels tomatenpuree
2 Theelepels cayennepeper
2 Theelepels zwarte peper
1 Theelepel zout
1 Tomaat, fijngesneden
4 Eetlepels zonnebloemolie
1 1/2 Beker gekookt water
Was de bulgur goed in een zeef en laat uitlekken. Snij het hoedje van de paprika´s en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kom de bulgur, 2 eetlepels tomatenpuree, gehakt, cayenne en zwarte peper en het zout. Voeg dan de peterselie, ui en tomaat toe. Meng dit met twee eetlepels zonnebloemolie en kneed alles goed door elkaar. Vul de paprika´s met het mengsel.
Zet de paprika´s rechtop in een kleine pan, zodat ze niet omvallen. Zet eventueel de hoedjes er op terug. Zet een 2e pan op het vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpuree en het water. Breng dit aan de kook en laat het reduceren tot er een saus is ontstaan. Giet deze saus over de paprika´s. Leg een klein bord over de paprika´s heen en doe de deksel op de pan. Laat het geheel een half uur op laag vuur pruttelen.
Paprika´s gevuld met bulgur |
Met dank aan www.turksekok.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten