2 Grote courgettes
300 gr Half-om-halfgehakt
8 Gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
1 Eetlepel provencaalse kruiden
1 Ei, geklutst
2 Eetlepels broodkruim
1 Blik tomatenblokjes (400gr)
1 Teentje knoflook, fijngehakt
1 Theelepel suiker
75 gr geraspte Goudse kaas
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de courgettes in plakken van 3 รก 4 cm dik. Hol ze aan 1 zijde uit met een theelepel, maar laat de andere zijde in tact.
Meng het gehakt met de gedroogde tomaat, knoflook, de helft van de provencaalse kruiden, het ei, de broodkruim, 1 theelepel zout en heel veel peper. Vul de courgetteplakken ruim met het gehaktmengsel.
Vet een ovenschaal in en doe hierin de tomatenblokjes. Meng de resterende kruiden, suiker, peper en zout hierdoor. Zet de courgettes in de saus en bestrooi met de kaas. Besprenkelen met wat olijfolie.
Zet de schaal voor 20 tot 25 minuten in de oven.
Gevulde courgettes |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten