600 gr. Riblappen, in blokjes gesneden
3 Uien, in ringen gesneden
3 Eetlepels bloem
1/2 Theelepel mosterdpoeder
3 Teentjes knoflook, fijn gesneden
3 Deciliter donker bier (trappist)
1,5 Deciliter water
1 Theelepel bruine suiker
1 Takje verse tijm
1 Laurierblad
1 Stengel bleekselderij, in blokjes
2 Wortelen, in blokjes
1 zakje krieltjes
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vermeng de bloem, het mosterdpoeder en wat peper en zout in een kom en meng de vleesblokjes erdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Fruit de uien zacht in een braadpan met wat olijfolie. Haal ze uit de pan.
Braad het vlees in dezelfde pan met wat olijfolie rondom bruin. Draai het vuur lager en voeg de uien en knoflook toe.laat even pruttelen. Voeg dan het bier, water en suiker toe en breng aan de kook. Gooi het takje tijm en het laurierblad er heel in en voeg peper en zout toe.
Voeg de wortelen en bleekselderij toe en doe de deksel op de pan. Zet de pan voor 2 tot 2,5 uur in oven. Schep af en toe om en controleer of het vlees niet droog wordt. voeg een klein beetje water toe indien nodig. Serveer met de gekookte krieltjes.
Vlaamse stoofpot |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten