woensdag 27 maart 2019

Gevulde aubergines

Gevulde aubergines

2 Aubergines
1 Eetlepel Ras el Hanout
1 Ui, fijngesneden
10 gr. bladpeterselie, grof gesneden
6 Tasty Tom tomaten
2 Teentjes knoflook, fijn gesneden
300 gr. rundergehakt
2 Theelepels gemberpoeder
1 Theelepel kerriepoeder
1 Theelepel paprikapoeder
100 gr. Geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines en kerf het vruchtvlees diagonaal in met een scherp mes. Wrijf de helften goed in met ras el hanout, wat zout en wat olijfolie. Leg de helften met de platte kant naar beneden in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Zet de schaal gedurende 45 minuten in de oven en laat deze daarna afkoelen.

Ontvel 4 tomaten en snij deze in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de ui en het gehakt toe. bak dit gedurende 3 minuten. Voeg de specerijen en wat zout toe en roer goed door. Voeg dan de peterselie, tomaten en knoflook toe. kook dit gedurende 10 minuten op halfhoog vuur. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en snij dit in stukken. Voeg dit toe aan het gehaktmengsel.

Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal en vul deze met het gehaktmengsel. Snij de resterende tomaten in plakjes en leg deze bovenop het gehaktmengsel. Strooi er wat kaas overheen en zet gedurende 10 minuten in de oven.

Gevulde aubergines

Geen opmerkingen:

Een reactie posten