woensdag 10 september 2014

Pizzetta met spinazie en spiegelei

Pizzetta met spinazie en spiegelei

7 gr. Gist
300 ml. Lauw water
500 gr. Bloem, type 00
15 gr. Zout
2 Eetlepels olijfolie, extra vergine
200 gr. Spinazie
2 Eetlepels Crème fraîche
1/2 Teentje knoflook, fijn gesneden
2 Eieren
50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

Doe de bloem, gist zout, olijfolie en water in een kom en kneed dit tot een bal gedurende 10 minuten. Leg dit in een kom en dek deze af met huishoudfolie. Zet dit weg op een warme plaats en laat gedurende 1 uur rijzen. Verdeel in 12 bolletjes en vries in wat je niet nodig hebt. Dit recept gaat uit van 2 porties.

Blancheer de spinazie in gezouten water gedurende 1 minuut. Dompel onder in ijswater en knijp het vocht er uit. Snij dit fijn en doe het in een kom. Voeg de crème fraîche, knoflook en parmezaanse kaas toe. Doe er flink wat peper en zout bij en meng alles goed tot een soort pasta.

Verwarm de oven voor op 250°C en zorg dat het bakblik al in de oven staat. Rol een deegbolletje uit tot een cirkel van 20 cm. Zorg dat de randjes iets dikker zijn. Leg deze op een stuk bakpapier. Smeer het spinaziemengsel op de bodems en zorg dat de buitenranden iets hoger zijn. Haal het bakblik uit de hete oven leg de pizzetta's hierop. Breek een ei boven iedere pizzetta en zorg er voor dat de dooier heel blijft. Zet ze in de oven gedurende 5 minuten en strooi in de laatste minuut er nog wat parmezaanse kaas over heen.

Pizzetta met spinazie en spiegelei
Met dank aan Russell Norman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten