maandag 15 september 2014

Appeltaart

Appeltaart

200 gr. Boter
235 gr. Suiker
400 gr. Zelfrijzend bakmeel
1 Ei
8 gr. Vanillesuiker
1 Kilo appels
2 Eetlepels kaneel
15 gr. paneelmeer
25 gr. rozijnen

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne plakjes. Wel de rozijnen in heet water. Meng de boter, 200 gr. suiker, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en een snufje zout door elkaar. klop het ei, doe dit bij het mengsel en kneed dit tot een stevig deeg. Verdeel dit in 3 delen. Vet een springvorm in en bedek de bodem met 1/3 van het deeg. Gebruik ook 1/3 om de rand te maken. Strooi het paneermeel op de bodem.

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng in een kopje 35 gr. suiker en de kaneel goed door elkaar. Bedek de bodem met een laag appel en verdeel er wat rozijnen overheen. strooi hier een paar theelepels suikermengsel overheen en bedek weer met een laag appels. Doe dit tot de springvorm vol zit en eindig met wat suiker mengsel.

Verkruimel de laatste 1/3 van het deeg over de taart en zet de taart gedurende 60 minuten in de oven.
Serveren met wat slagroom.

Appeltaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten