dinsdag 9 september 2014

Chicken pot pie

Chicken pot pie

340 gr. Bloem
225 gr. Boter
75 gr. Margarine
350 gr. Kipfilet, in blokjes gesneden
130 gr. Wortel, in plakjes gesneden
100 gr. Doperwten
130 gr. Bleekselderij, in plakjes gesneden
1 Ui, fijngesneden
500 ml. Kippenbouillon
300 ml. Melk
1/2 Theelepel selderijblad
1 Ei

Zeef 250 gr. bloem en doe deze samen met een 1/2 theelepel zout, de margarine en 150 gr. in blokjes gesneden boter in de keukenmachine. Mix alles goed tot het kruimelig is. voeg dan net zoveel water doe als nodig is om er een mooie bal van te maken. Verpak de bal in huishoudfolie en leg dit een uur in de koelkast.

Breng de bouillon aan de kook en voeg hier de kip, wortels, bleekselderij en doperwten aan toe. Doe de selderijblad erbij en kook alles op laag vuur gedurende 10 minuten. Zeef het geheel, maar vang de bouillon op. Zet de kip en groente apart tot gebruik. Smelt 75 gr. boter in een pan en fruit de uitjes glazig. Roer er 90 gr. bloem doorheen. Voeg al roerend dan de bouillon en melk toe. breng op smaak met een ruime hoeveeldheid zout en peper. Laat de saus op laag vuur staan tot hij dik is.

Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel het deeg in 2 keer de hoeveelheid bakjes of taartbodems. Maak met de deegroller platte schijven deeg en bedek de bakjes of taartbodem met deeg. Verdeel hierover het kipmengsel en bedek het met de saus. sluit alles af met een tweede deegschijf. maak een gaatje bovenin voor de stoom en bestrijk de bovenzijde met gekluts ei. Zet in de oven gedurende 40 minuten en laat 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Chicken Pot Pie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten