maandag 19 mei 2014

Tomatensoep

Tomatensoep

4 Eetlepels olijfolie
1 Kilo tomaten, gehalveerd
1 Ui, in dunne ringen gesneden
2 Tenen knoflook, in grove stukken gesneden
3 Takjes tijm
1 Theelepel basterdsuiker
10 Blaadjes basilicum
1 Liter kippenbouillon
3 Zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 220°C. Schenk de olijfolie in een braadslee en schep hier de tomaten, uienringen en knoflook in. vermeng alles goed, strooi de tijmblaadjes er in en verdeel de suiker, samen met flink wat zout en peper, erover. Zet de slee gedurende 25 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de basilicum toe.

Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Schep na 25 minuten alles uit de braadslee in een pan en schenk de bouillon over de tomaten. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en laat de soep 5 minuten doorkoken. Pureer de soep dan met een blender en druk het eventueel door een zeef. Verder op smaak maken met peper en zout en garneren met wat basilicumblaadjes.

Tomatensoep



















Met dank aan: Gordon Ramsay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten