maandag 26 mei 2014

Festoni del Ghiottone

Festoni del Ghiottone

300 gr. Rundergehakt
1 Teentje knoflook, fijngesneden
1 Theelepel platte peterselie, fijngehakt
75 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
5 Eieren
40 gr. Broodkruim
1 Ui, fijngesneden
800 gr. gepelde tomaten in blik
10 Blaadjes basilicum
300 gr. Festoni-pasta (of pappardelle)
100 gr. Salami, in dunne plakjes
1 Bol mozzarella, in plakjes gesneden

Doe het gehakt in een kom en voeg de knoflook en peterselie toe. Week de broodkruim in wat melk en knijp het goed uit. Klop 2 eieren los en voeg deze samen met het broodkruim en 30 gr. Parmezaanse kaas toe. Voeg wat peper en zout toe en meng alles goed. Maak er gehakballetjes van ter grootte van een walnoot en bak deze in wat olijfolie rondom bruin.

Doe 4 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Snij de tomaten fijn en voeg deze, samen het vocht uit het blikje, toe aan de ui. Laat een half uurtje pruttelen op laag vuur. Voeg op het laatst de grofgesneden basilicumblaadjes en wat peper en zout toe.

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta kort, maar nog niet helemaal gaar. Doe een dun laagje tomatensaus in een ovenschaal. Bedek dit met de helft van de pasta. Plaats hierop de helft van de plakjes salami, gehaktballetjes en plakjes mozzarella. bedek dit met een laagje saus. Bedek dit weer met een laag pasta en een laag salami, gehakt en mozzarella. Bedek dit weer met een laagje saus en parmezaanse kaas. Klop 3 eieren los en giet deze over het geheel heen. Bedek dit met de laatste saus en een flinke laag parmezaanse kaas.

Zet dit in de oven gedurende 25 minuten. laat 5 minuutjes staan alvorens te serveren.

Festoni del Ghiottone

















Met dank aan: Antonio Carluccio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten