woensdag 21 mei 2014

Kippenbouillon

Kippenbouillon

2,5 Kilo Kippenvleugeltjes
1 Grote ui, fijngesneden
75 gr. Wortel, in dunne plakjes gesneden
100 gr. Champions, in dunne plakjes gesneden
2 Teentjes knoflook, gepeld en platgeslagen

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kippenvleugeltjes in een grote ovenschaal en bestrijk deze met arachide-olie. Zet ze in de oven gedurende 1 uur. Schep ze iedere 20 minuten goed om.

Verhit een laagje arachide olie in een snelkookpan en bak de uien gedurende 40 minuten, met regelmatig roeren, op laag vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de wortel en de knoflook toe en bak deze 15 minuten op laag vuur. Voeg de champions toe, en bak gedurende 10 minuten.

Doe de kippenvleugeltjes in de snelkookpan, roer de aanbaksels in de ovenschaal los en voeg deze ook toe. Schenk 2 liter water in de pan en sluit de deksel. Breng aan de kook en laat het 2 uur op laag vuur koken. Zet het vuur uit en wacht tot de druk weer normaal is. Zeef de bouillon door een kaasdoek en laat het een nachtje in de koelkast staan. Schep de vetlaag eraf en vries alles eventueel in porties in.

Kippenbouillon



















Met dank aan Heston Blumenthal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten