maandag 12 mei 2014

Courgette Parmigiana

Courgette Parmigiana

2 Courgettes
Bloem
4 Eieren
1 Bol Mozzarella
120 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Olijfolie
1 Ui, fijngesneden.
1 Teentje knoflook, fijngesneden
400 gr. Tomatenblokjes
10 Blaadjes basilicum, fijngesneden

Snij de courgettes in de lengte in plakken van 1 cm dik en haal de plakken door de bloem. Kluts de eieren en voeg er wat zout aan toe. haal de courgetteplakken door het ei en bak ze goudbruin aan beide zijdes in een koekepan met hete olie. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.

Fruit de ui met de knoflook in 4 eetlepels olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat zo'n 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg de basilicum en wat peper en zout toe.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Doe een dun laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg daaroverheen een laag courgetteplakken. Leg hierover wat plakken mozzarella en bedek dit weer met een laagje tomatensaus. Verdeel hierover een goeie laag parmezaanse kaas. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag saus en flinke laag parmezaanse kaas.

Zet dit in de oven gedurende 25 minuten. Laat 10 minuten rusten alvorens te serveren met pasta.

Courgette Parmigiana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten