donderdag 31 oktober 2013

Tomatentaart

Tomatentaart

4 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 Bolletje mozzarella
6 Tomaten in schijfjes gesneden
5 Eetlepels Pesto Genovese
150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 Eetlepels verse basilicum, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een lage taartvorm (24cm) in, verdeel de deegplakjes over de bodem en maak een opstaand randje van reepjes bladerdeeg. Prik vervolgens een paar keer met een vork in de bodem.
Besmeer de bodem met de pesto en strooi de helft van de Parmezaanse kaas hierover. Bedek dit met de tomatenschijfjes.

Strooi de rest van de parmezaanse kaas hierover. Zet de taart 20 minuten in de oven. Verdeel vervolgens de basilicum en de in plakken gesneden mozzarella erover, en zet de taart nog 5 minuten terug in de oven.

Tomatentaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten