donderdag 17 oktober 2013

Cannoli

Cannoli

300 gr. Bloem 
1 Eetlepel suiker 
1 Theelepel cacaopoeder 
1 Theelepel kaneel 
½ Theelepel zout 
3 Eetlepels zonnebloem olie 
120 ml. Witte wijn 
150 gr. Poedersuiker 
750 gr. Ricotta 
1 theelepel vanille-extract 
25 gr. pure chocolade, heel fijn gesneden. 
2 eetlepels gekonfijte sinaasappelschil 

Bloem, suiker, cacaopoeder, ½ theelepel kaneel en zout in en kom doen. Olie en witte wijn toevoegen. 2 minuten kneden tot een bal, in huishoudfolie gedurende 30 minuten in de koelkast.

Rol het deeg door de pastamachine tot stand 6. (als je het met de deegroller doet: het deeg moet echt flinterdun zijn, ongeveer 1mm dik). Snij er vierkanten van die 1 cm kleiner zijn dan je cannoli-buisjes. Vet je cannoli-buisjes goed in met zonnebloemolie en rol een vierkantje om het buisje. Plak het randje vast met eiwit (zorg ervoor dat er geen eiwit op het buisje komt!!!)

Frituur de buisjes op 190 °C gedurende 2 minuten. Haal ze uit de olie en laat de olie uit het metalen buisje lopen (!). Pak met een tang het buisje vast en schuif de cannoli van het buisje af met een pannenlap terwijl hij nog heet is. Leg ze op wat keukenpapier om af te koelen.

Zet een vergiet op een bak of schaal. Doe kaasdoek over het vergiet en doe hier de Ricotta in. Huishoudfolie er overheen en daarop een klein bord. Zet er een zware pan op om al het vocht er uit te persen. Laat dit gedurende 3 uur uitlekken in de koelkast.
Draai de ricotta romig in de keukenmachine. Voeg hieraan de poedersuiker, vanille-extract, een ½ theelepel kaneel, de chocolade en de gekonfijte sinaasappelschil toe.

Vul een spuitzak met de vulling en neem een niet te kleine spuitmond. Spuit van beide kanten de vulling in de cannoli. Bestrooi de cannoli met poedersuiker. Niet langer dan een uur laten staan, anders wordt het rolletje zacht.

Cannoli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten