woensdag 16 oktober 2013

Shakshuka

Shakshuka

2 eetlepels Harissa (meer of minder afhankelijk van de gewenste pittigheid)
1 blikje tomatenpuree (70gr)
2 Rode paprika’s in blokjes van 5 millimeter
1 ui gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngesneden.
1 theelepel Djinten
1 theelepel zout
5 rijpe tomaten fijngesneden

4 eieren


Verhit olijfolie in een pan.
voeg harissa, tomatenpuree, knoflook, ui, paprika, djinten en zout toe
Laat dit rond 8 minuten pruttelen op laag vuur met deksel op de pan.
Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Laat dit 15 minuten op laag vuur met deksel op de pan pruttelen tot er een dikke saus ontstaat.
Breek de eieren in de saus en zorg ervoor dat de dooier heel blijft.
Roer het eiwit een beetje door de saus met een vork.
Laat het deksel van de pan en laat het voor 10 minuten pruttelen tot eiwit en dooier gestold zijn.

Serveer met turks brood en griekse yoghurt.


Shakshuka


















met dank aan Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten