dinsdag 23 februari 2016

Gehaktbrood met polentakorstje

Gehaktbrood met polentakorstje

500 gr. half-om-half gehakt
2 Sneetjes wit brood
2 Uien
50 gr. Roomboter
1 Ei
25 gr. Zwarte olijven, fijngehakt
1 Theelepel mosterd
250 ml. Runderbouillon
100 gr. Polenta
40 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Nootmuskaat
1 Aubergine, in dunne plakjes gesneden
1 Cougette, in dunne plakjes gesneden
4 tasty Tom tomaten, in dunne plakjes gesneden
1 Theelepel tijm, fijngehakt

Verwarm de oven voor tot 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Week de sneetjes brood gedurende 15 minuten in een beetje water en knijp ze uit. Snij 1 van de uien heel fijn. Verhit 25 gr. boter in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.

Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, het brood, het ei, de olijven en de mosterd aan toe. Voeg voldoende peper en zout toe en vorm er een brood van. Leg deze op de bakplaat en bak het in de oven gedurende 45 minuten.

Breng ondertussen de bouillon aan de kook en voeg al roerende de polenta en parmezaanse kaas toe. Voeg dan 25 gr. boter toe en breng op smaak met peper, zout een een beetje nootmuskaat. Haal na 45 minuten het gehaktbrood uit de oven en bestrijk deze met het polenta mengsel. Zet hem dan terug in de oven gedurende 15 minuten.

Snij ondertussen de laatste ui in halve ringen en verhit wat olijfolie in een pan. Stoof hierin de courgette, aubergine en ui gedurende 5 minuten. Voeg dan de plakjes tomaat en de tijm toe, haal de pan van het vuur, breng op smaak met peper en zout en doe de deksel op de pan. zet weg tot het gehaktbrood klaar is.

Gehaktbrood met polentakorstje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten