dinsdag 9 februari 2016

B.B. met R.

B.B. met R.

250 gr. Hamlappen (in blokjes gesneden)
1/4 Theelepel nootmuskaat
1/2 Theelepel massala
1 Eetlepel mushroomsauce
1/2 Theelepel Worcestersaus
1 Theelepel suiker
2 Teentjes knoflook
1 Ui (in halve ringen)
1 Stengel prei (alleen het wit, in ringen)
1 Wortel (in plakjes gesneden)
1 Groene paprika (in reepjes gesneden)
1 Rode paprika (in reepjes gesneden)
2 Tasty Tom tomaten (in blokjes gesneden)
25 ml. Zonnebloemolie
25 gr. Margarine
1 Eetlepel tomatenpuree
800 gr. Bruine bonen
2 Eetelepels Bladselderij
1 Madame Jeanette
2 Bouillonblokjes

Maak een marinade van de nootmuskaat, massala, mushroomsauce, Worcestersaus, suiker, peper en zout. Pers de knoflook en voeg dit toe aan de marinade. Laat de hamlapblokjes 30 minuten marineren. Verhit de olie en margarine, en braad het vlees rondom bruin. Voeg dan de ui, paprika, wortel, prei en tomaat toe. Bak dit gedurende 5 minuten op laag vuur. Voeg dan de tomatenpuree en 100 ml. water toe en verkruimel de bouillonblokjes hierin. laat dit 30 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan.

Voeg dan de bruine bonen en de bladselderij toe en schep alles goed om. Doe de madame Jeanette heel in de pan en laat dit 10 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. Verwijder dan de madame Jeanette en serveer het geheel met gekookte witte rijst.

B.B. met R.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten