vrijdag 18 december 2015

Linzen in tomatensaus

Linzen in tomatensaus

200 gr. Le Puy linzen
2 Eetlepels olijfolie
25 gr. Boter
2 Blaadjes verse salie, fijngehakt
25 gr. Pancetta, fijngesneden
1 Wortel, fijngesneden
1 Stengel bleekselderij, fijngesneden
1 Ui, fijngesneden
500 ml. Passata

Kook de linzen gedurende 30 minuten beetgaar. Spoel ze goed af en zet apart. Verhit de boter en olijfolie in een pan en voeg de salie, pancetta, wortel, ui en bleekselderij toe en bak alles gedurende 10 minuten. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat gedurende 15 minuten op laag vuur pruttelen.

Schep de linzen door de tomatensaus en laat nog 10 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer met Italiaanse worstjes.

Linzen in tomatensaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten