vrijdag 18 december 2015

Kip met Chorizo en Kikkererwten

Kip met Chorizo en Kikkererwten

2 Hele kipfilets
200 gr. Chorizo, in blokjes gesneden
1 Ui, fijngesneden
1 Eetlepel Pimento
400 gr. Kikkererwten
400 gr. Tomaten uit blik
200 ml. Kippenbouillon
1 Theelepel Sherryazijn
1 Eetlepel peterselie, fijngesneden

Verhit flink wat olijfolie in een snelkookpan en bak de chorizo gedurende 2 minuten op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit gedurende 3 minuten. Voeg de kikkererwten, tomaten, pimento en bouillon toe en roer alles goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe en leg de kipfilets in de saus.

Sluit de snelkookpan en breng alles onder druk. Kook dit gedurende 15 minuten. Laat dan (Voorzichtig!) de druk ontsnappen en open de pan. haal de kipfilet uit de pan en leg deze apart in aluminiumfolie. Reduceer de saus gedurende 5 minuten. Voeg dan de sherryazijn en peterselie toe.

Kip met Chorizo en Kikkererwten


















Met dank aan J. Kenji López

Geen opmerkingen:

Een reactie posten