maandag 11 april 2016

Guisado de Pollo

Guisado de Pollo

400 gr. Kippedijen zonder bot en vel
150 gr. Pompoen, in blokjes
200 gr. Aardappelen, in blokjes
1 Ui, grof gehakt
1 Rode paprika, grof gesneden
3 Teentjes knoflook, fijngesneden
1 Theelepels komijnpoeder
200 gr. Ananas, in blokjes
200 gr. Tomaten uit blik
1 Theelepel bruine basterdsuiker
1 Eetlepel chipotle hotsauce
1 Eetlepel tijm, fijngesneden
250 ml. Kippenbouillon
1/2 Jalapeño peper
1 Eetlepel kappertjes
1/2 Limoen

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de de kippedijen (nog niet gesneden) rondom dicht, maar nog niet gaar. Breng ze op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Bak de pompoen en aardappel in dezelfde olie gedurende 5 minuten. haal deze ook uit de pan en zet apart.

Verhit opnieuw wat olie in de pan en bak de ui en paprika gedurende 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de ui toe, en laat nog 2 minuten bakken. Voeg dan de ananas, tomaten, suiker, chipotle hotsauce, tijm en bouillon toe en breng aan de kook. Snij de kip in reepjes en voeg deze samen met de aardappels en pompoen toe. Voeg dan de halve jalapeño toe en roer alles om. Laat dit 25 minuten op laag vuur zonder deksel pruttelen. Voeg peper en zout naar smaak toe en verdik de saus eventueel met wat maizena. Voeg dan de kappertjes en het sap van de halve limoen toe.

Guisado de Pollo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten