donderdag 8 januari 2015

Timbalo di Maccheroni

Timbalo di Maccheroni

15 gr. Gedroogde paddestoelen
25 gr. Boter
1 Teentje knoflook, fijngehakt
1 Ui, fijngesneden
125 gr. Half-om gehakt
100 gr. Italiaanse saucijs
400 gr. Tomaten uit blik, fijngesneden
40 gr. Paneermeel
200 gr. Macaroni
150 gr. Mozzarella, in blokjes gesneden
50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

Week de paddestoelen gedurende 30 minuten in heet water en laat ze dan uitlekken. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook gedurende 10 minuten op laag vuur. Verwijder het vel van de saucijsjes en kruimel de inhoud in de pan. Voeg het gehakt en de paddestoelen en flink wat zout toe. Doe de tomaten erbij en laat dit met gesloten deksel op laag vuur pruttelen gedurende 30 minuten.

Kook de macaroni in ruim gezouten water beetgaar. Giet af en doe het in een grote kom. Voeg het gehaktmengsel bij de macaroni en laat dit afkoelen. Vet een taartvorm ruim in met boter en bestrooi hem met paneermeel. Zorg dat alles bedekt is en bewaar het overgebleven paneelmeel. Verwarm de oven voor op 180°C. Roer, zodra alles is afgekoeld, de mozzarella en 35 gr. Parmezaanse kaas door het macaronimengsel en schep alles in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad en bedek deze met het overgebleven paneermeel en paremzaanse kaas. Zet de vorm geduren 40 minuten in de oven en laat hem dan 5 minuten rusten alvorens te serveren.

Timbalo di Maccheroni

Geen opmerkingen:

Een reactie posten