vrijdag 30 januari 2015

Sinaasappeltaart

Sinaasappeltaart

100 gr. Boter
2 Eieren
100 gr. Kristalsuiker
200 gr. Poedersuiker
100 gr. Bloem
1 Theelepel bakpoeder
125 ml. vers geperst sinaasappelsap

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter au bain-marie. Klop de eieren, de kristalsuiker en 100 gr. poedersuiker tot een bleke massa gedurende 10 minuten. Roer de gesmolten boter erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en schep alles goed door. Roer er vervolgens 100 ml. sinaasappelsap doorheen.

Vet een taartvorm in en giet het beslag in de vorm. Zet gedurende 25 minuten in de oven en laat hem helemaal afkoelen. Meng de rest van de poedersuiker met een klein scheutje sinaasappelsap tot een dikke pasta. Smeer dit over de afgekoelde taart en zet hem een paar uur in de koelkast.

Sinaasappeltaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten