dinsdag 27 januari 2015

Frittata al forno

Frittata al forno

1 Aubergine of courgette
1 Rode paprika
1 Gele paprika
6 Grote eieren
1 Bosje platte peterselie
1 Eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
25gr. Boter
100 gr. Mozzarella, in blokjes

Verhit de gril tot 200°C. Leg de paprika's onder de gril tot ze rondom verkoold en zwart zijn. Leg ze in een kom, dek dit af met huishoudfolie en laat ze afkoelen. Gril ondertussen de in plakjes gesneden aubergine/courgette. Verwijder de verkoolde schil en zaadlijsten van de paprika's en snij het vruchtvlees in repen.

Verhit de oven voor tot 240°C. Zet drie kommen klaar. Klop in iedere kom 2 eieren los. Voorzie iedere kom van voldoende peper en zout en verdeel de peterselie over 2 van de kommen. Doe in de derde kom de Parmezaanse kaas. Bekleed een taatrvorm met bakpapier. Verhit de boter en een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de inhoud van een peterselie-kom in de pan tot de onderkant gaar is en de bovenkant nog wat vochtig. Laat de frittata uit de pan in de taartvorm glijden, met de vochtige kant boven. Verdeel hierover de plakjes courgette/aubergine en de helft van de mozzarella en strooi er een handje parmezaanse kaas overheen.

Bak de kaas-frittata en leg deze hierbovenop, met de vochtige kant boven. Verdeel hierover de paprika-reepjes en de rest van de mozzarella. Bak nu de andere peterselie-frittata en leg deze met de vochtige zijde naar onder erbovenop. Bestrooi het geheel met een handje Parmezaanse kaas en zet dit 10 minuten in de oven.

Frittata al forno

Geen opmerkingen:

Een reactie posten