donderdag 17 juli 2014

Kip tortillas met guacamole en salsa

Kip tortillas met guacamole en salsa

300 gr. Kipfilet, in kleine blokjes gesneden
2 Teentjes knoflook, fijngesneden
1 Eetlepel komijnzaad
1 Eetlepel oregano
2 Geroosterde paprika's
1 Eetlepel chilivlokken
2 Citroenen
100 ml. Olijfolie
2 Eieren
1 Eetlepel mosterd
450 ml. Arachideolie
2 Avocado's
1 Rode peper, zonder pitjes, in plakjes gesneden
1 Tomaat, fijngesneden
1 Rode ui, fijngesneden
Verse Koriander, fijngesneden
400 gr. Zwarte bonen, uitgelekt
300 gr. Maïs, uitgelekt
1 Eetlepel rodewijn azijn
1 Pakje kleine tortilla's
100 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

Rooster de komijnzaadjes in een droge pan. Doe deze dan in een grote kom samen met de knoflook, en de oregano. Snij een halve geroosterde paprika heel fijn en doe deze ook in de kom. Rasp de citroen en doe de rasp, samen met de chilivlokken bij het mengsel. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en meng alles goed. Mix dan de kipfiletblokjes door de marinade en laat dit een uurtje afgedekt staan in de koelkast.

Doe het vruchtvlees van beide avocado's in de blender. Voeg de rode peper, tomaat en de helft van de rode ui toe. Pers een citroen uit en voeg het sap samen met een forse eetlepel koriander een snufje zout toe. Blend alles tot er een mooie pasta ontstaat en zet dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Snij een geroosterde parika fijn. Zet dit even apart. Doe 450 ml. arachideolie en 50 ml. olijfolie in een schenkkan. Doe 2 eierdooiers, de mosterd, 2 eetlepels citroensap een snufje zout in een kom en mix alles op hoge stand met de handmixer. Voeg gedurende het mixen heel langzaam de olie toe tot het geheel een wat vastere vorm krijgt. Voeg dan de olie wat sneller toe. Zodra het geheel op mayonaise lijkt, voeg je de geroosterde paprika toe. Meng alles goed door elkaar en zet afgedekt weg in de koelkast tot geruik.

Meng de zwarte bonen, maïs en de rest van de rode ui in een kom met 2 eetlepels olijfolie, de rodewijn azijn en de rest van het uitgeperste citroensap. Voeg wat zout naar smaak toe en zet afgedekt in  de koelkast tot gebruik.

Gril vlak voor opdienen de kipstukjes in een hete grilpan en verwarm de tortilla's. Serveer alles los en zet er een bakje geraspte parmezaanse kaas bij.

Kip tortillas met guacamole en salsa


 














Met dank aan Dani Venn en Hayden Quinn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten