dinsdag 1 juli 2014

Amandel mandarijnentaart

Amandel mandarijnentaart

290 gr. Ongezouten boter
380 gr. Kristalsuiker
4 Mandarijnen
1 Citroen
280 gr. Amandelmeel
5 Eieren
100 gr. Bloem, gezeefd
150 gr. Extra bittere chocolade
1 Eetlepel honing

verwarm de oven voor op 180°C en vet een 24cm rond bakblik in. Rasp de schil van de mandarijnen en de citroen, en pers deze vervolgens uit. Zet het sap apart en doe de rasp in een grote kom. Voeg 200 gr. van de boter (in blokjes gesneden) en 300 gr. suiker toe en meng alles goed met de mixer. Voeg de helft (140 gr.) van het amandelmeel toe en vermeng dit. Voeg dan een voor een de eieren toe. Voeg als laatste de rest van het amandelmeel, bloem en een snufje zout toe. Stort dit gelijkmatig in het bakblik, en bak de taart gedurende 45 minuten.

Vlak voor het einde van de baktijd doe je 120 ml. van het mandarijnen- en citroensap in een pannetje en voeg 80 gr. suiker toe en breng dit aan de kook. Zodra de taart uit de oven komt overgiet je de hete taart met de siroop, zodat dit allemaal wordt opgezogen door de taart. Laat deze helemaal afkoelen en haal hem dan uit de vorm.

Smelt de chocolade en 90 gr. boter au bain-marie en voeg een eetlepel honing toe. Zodra alles gesmolten is overgiet je de taart hiermee. Laat de taart volledig afkoelen en serveer met wat slagroom.

Amandel mandarijnentaart

















met dank aan Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten