woensdag 20 februari 2019

Entrecotereepjes met wok-groenten

Entrecotereepjes met wok-groenten

300 gr. Entrecote, in reepjes gesneden
2 Eetlepels sesamolie
4 Eetlepels sojasaus
1 Eetlepel Maizena
Kokosolie
1 Rode paprika, in reepjes gesneden
200 gr. Aspergebroccoli, grof gesneden
2 cm. Gember, heel fijn gesneden
4 Teentjes knoflook, heel fijn gesneden
1 Rode peper, in reepjes gesneden
1 Eetlepel Honing
1 Lenteui, in ringetjes gesneden
1 Eetlepel sesamzaad

Maak een marinade van 2 eetlepels sojasaus en de sesamolie. Laat hier de entrecote-reepjes een kwartiertje weken, voeg dan de maizena erdoor en roer goed om.Verhit de kokosolie in een wok en bak de reepjes rondom bruin en haal ze uit de pan. Doe de broccoli en paprika in de wok en roerbak gedurende 4 minuten. Voeg de knoflook, gember en peper toe en bak gedurende 3 minuten.

Voeg dan de honing, 2 eetlepels sojasaus, lenteui en entrecote-reepjes toe en verhit nog heel even. Breng op smaak met peper en zout. Sprinkel wat sesamzaad over het gerecht en serveer met rijst.



















met dank aan A Saucy Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten