woensdag 15 april 2015

Ciabatta

Ciabatta

500 gr. Bloem
350 ml. Lauw water
1 Theelepel droge gist
2 Eetlepels melk
2 Eetlepels olijfolie
2 Theelepels zout
1/2 Theelepel kristalsuiker

Meng 175 ml. water en een halve theelepel gist in een kom en laat 5 minuten staan. Voeg 175 gr. bloem toe en mix dit gedurende 5 minuten met deeghaken. Dek het af met huishoudfolie en laat dit gedurende 24 uur staan.

Meng in een kom 100 ml. water, een halve theelepel gist en de suiker. Laat dit 5 minuten staan. Zeef 325 gr. bloem en het zout boven dit mengsel. Maak een kuiltje en giet hier het gegiste mengsel van gisteren, 75 ml. water, de melk en de olijfolie in. Mix dit alles gedurende 5 minuten met deeghaken. Laat dit gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi deze ruim met bloem. Breng het deegmengsel over naar de bakplaat en vorm er een platte ronde vorm van. Probeer het deeg zo weinig mogelijk te bewerken. Bestrooi de deegplak met wat bloem en zet deze gedurende 1 uur weg op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het brood gedurende 30 minuten.

Ciabatta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten