maandag 27 januari 2014

Burrito's

Burrito's

200 gr. Bloem
125 ml. Water
1 Eetlepel olijfolie
250 gr. Gepelde tomaten
125 gr. Mais
1 Rode paprika, fijngesneden
2 Uien, fijngesneden
300 gr. Gehakt
1 Eetlepel tomatenpuree
1/4 Theelepel Cayennepeper
1 Theelepel komijn
125 gr. Creme fraiche
50 gr. Geraspte kaas

Meng de bloem, het water en de olijfolie door elkaar met een snufje zout tot een bal. Zet dit met een theedoek eroverheen op een warme plaats gedurende 30 minuten.

Snij de gepelde tomaten klein en meng ze door het vocht uit het blikje. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en paprika toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg zout, peper, cayennepeper en komijn toe. Schep de tomatenpuree erdoor en laat kort meebakken. Voeg nu de tomaten en mais toe en laat een paar minuten doorkoken.

Verdeel het deeg in 6 porties en rol de balletjes zo dun mogelijk uit. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie. Bak de tortilla's in de koekenpan gedurende een paar minuten aan beide zijdes, maar voeg geen boter of olie toe. Laat ze iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de tortilla's met creme fraiche. leg hier een paar eetlepels vulling op, wat geraspte kaas en eventueel wat ijsbergsla. Rol de burrito's op en leg deze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat kaas en zet gedurende 5 minuten in de oven.

Burrito's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten