dinsdag 5 september 2017

Taco's

Taco's

1 Ui, fijngesneden
1 Rode paprika, in blokjes gesneden
1 Groene paprika, in blokje gesneden
1 Teentje knoflook, fijngesneden
1 Theelepel paprikapoeder
1,5 Theelepel komijnpoeder
300 gr. Rundergehakt
125 ml. Runderbouillon
12 Tacoschelpen
Geraspte kaas
Sla, in reepjes gesneden
2 Tomaten, in blokjes gesneden
1 Limoen
1 Lente-uitje, in fijne ringetjes gesneden
2 Avocado's
2 Eetlepels crème fraîche

Bak de ui en paprika zacht in een pan. Voeg de knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder toe en laat 2 minuten meebakken. Voeg het gehakt toe en bak dit bruin. Giet de bouillon erbij en voeg peper en zout toe naar smaak. Laat 45 minuten sudderen. Haal de deksel van de pan en laat sudderen tot al het vocht verdwenen is.

Meng de tomaten met het lente-uitje en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik. Doe het vruchtvlees van de avocado's, het sap van een halve limoen en 2 eetlepels crème fraîche in een blender en mix dit kort. voeg peper en zout naar smaak toe en zet weg tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 125°C. Doe de tacoschelpen gedurende 15 minuten in de oven. Verhit het gehaktmengsel op hoge temperatuur om het laatste vocht te laten verdampen. Serveer met wat geraspte kaas en sla.

Taco's















Met dank aan Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten