maandag 18 juli 2016

Gà với sả và ớt

Gà với sả và ớt

800 gr. kippedijen zonder vel
2 Stengels citroengras
4 Eetlepels vissaus
2,5 Eetlepels bruine basterdsuiker
2 Rode chilipepers, zonder zaadjes, fijn gehakt
4 Teentjes knoflook, geperst
1 Ui, in halve ringen gesneden
125 ml Kippenbouillon
1 Limoen
1 Theelepel sesamzaadjes

Snij het vlees in stukjes. Maak het citroengras schoon en verwijder alle harde delen. Snij de helft zeer fijn. Doe dit in een kom met de helft van de chilipeper, de vissaus, de knoflook en de suiker en meng alles goed. Marineer de kip-blokjes een nacht.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip rondom gaar. Voeg de resterende chilipeper, citroengras en de ui toe, en bak tot de ui zacht is. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. laat dit 5 minuten sudderen op laag vuur.

Haal de deksel van de pan en reduceer de saus. Eventueel iets dikker maken met een lepel maizena. Strooi er wat sesamzaadjes overheen. Serveren met witte rijst en roerbakgroente.

Gà với sả và ớt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten